מתכון לקוסקוס טנזיה
מתכון לקוסקוס טנזיה
המרכיבים:
200 גרם קוסקוס מלא "תבליני מימון"
תערובת טנזיה "תבליני מימון"
קוסקוס מלא-"תבליני מימון"
2 כוסות- תערובת טנזיה תבליני מימון
1 כף סילאן
1.5 קינמון טחון
קמצוץ אגוז מוסקט
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שמן לטיגון
לעיטור:
שקדים
פיסטוקים
אופן ההכנה:
הקוסקוס :
לערבב היטב את כל המרכיבים בקערה המתאימה למיקרוגל.
להכניס למיקרוגל ל-4 דקות.
להוציא, לערבב ולהחזיר למיקרוגל ל-4 דקות נוספות
להוציא, לצנן ולסנן דרך מסננת של קוסקוס.
מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים את הבצל 5-10 דקות, עד להזהבה.
מוסיפים את התערובת טנזיה של תבליני מימון, סילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון ומלח ומערבבים.
מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים.
במחבת יבשה קולים מעט את אגוזי המלך.
מניחים את התבשיל על גבי הקוסקוס, מעטרים בשקדים ובפיסטוקים ומגישים.